Restauracja
Gościniec pod Strzechą to miejsce, które zachwyci Państwa nie tylko lokalizacją i komfortowymi pokojami, ale również pysznymi potrawami przyrządzanymi zgodnie z tradycyjną regionalną kuchnią. Nasi kucharze czerpią inspiracje od mistrzów kuchni podlaskiej, a do gotowania aromatycznych dań wykorzystujemy świeże, wyselekcjonowane składniki pochodzące od lokalnych dostawców. Restauracja w Suwałkach w Gościńcu to idealne miejsce, by poznać naturalne bogactwo Suwalszczyzny i pozwolić się oczarować nie tylko malowniczymi krajobrazami, ale również niespotykanymi nigdzie indziej smakami.
Restauracja w Gościńcu pod Strzechą — aromatyczne potrawy przygotowywane według lokalnych tradycji
Kuchnia Suwalszczyzny łączy w sobie najlepsze cechy kuchni podlaskiej i litewskiej, wyróżniając się bogactwem smaków i korzystaniem przede wszystkim ze składników, które można samodzielnie uprawiać. Dzięki temu w Suwałkach jedzenie jest świeże, sycące i pożywne. W Gościńcu pod Strzechą naszym gościom proponujemy między innymi:
ręcznie robione kartacze,
aromatyczne babki i kiszki ziemniaczane,
orzeźwiający i pożywny chłodnik litewski,
wędzoną sielawę i sieję,
ciasta sękacz i mrowisko.
Dzięki lokalnym produktom i tradycyjnym przepisom wzbogaconym naszymi specjalnymi recepturami serwowana kuchnia na długo pozostanie w Państwa pamięci. Świeży i pożywny obiad w Suwałkach to idealna propozycja po dniu odkrywania pięknych turystycznych szlaków. Z kolei podczas pobytu w Gościńcu pod Strzechą w cenie noclegu zapraszamy naszych gości na pyszne śniadania. Suwałki są miejscem, w którym we własnej wędzarni przygotowujemy pyszne i soczyste kiełbasy oraz wędliny — zachęcamy do ich degustacji w ramach szwedzkiego bufetu.
W Gościńcu pod Strzechą w Suwałkach restauracja czynna jest codziennie od 8:00 do 22:00.