Zapraszamy naszych Gości na pokaz wyrobu i pieczenia sękacza metodą tradycyjną na ogniu wraz z degustacją własnego wyrobu.
Sękacz to regionalny przysmak Suwalszczyzny. Pyszne ciasto, które bardzo długo trzyma przepiękny zapach i smak.
Jego kolor i smak w dużej mierze zależy od jakości jajek, które muszą być swojskie, od lokalnych hodowców.
Przygotowanie sękacza jest pracochłonne ale bardzo przyjemne, trwa do 3 godzin. Efekt poświęconej pracy jest niesamowity.
Sękacz to regionalny przysmak Suwalszczyzny. Pyszne ciasto, które bardzo długo trzyma przepiękny zapach i smak.
Jego kolor i smak w dużej mierze zależy od jakości jajek, które muszą być swojskie, od lokalnych hodowców.
Przygotowanie sękacza jest pracochłonne ale bardzo przyjemne, trwa do 3 godzin. Efekt poświęconej pracy jest niesamowity.
Jeżeli są Państwo zainteresowani prosimy o wcześniejszy kontakt.
Kontakt:
tel.: +48 87 563 00 43
tel. kom.: +48 508 078 066
biuro@gosciniec.suwalki.pl
tel.: +48 87 563 00 43
tel. kom.: +48 508 078 066
biuro@gosciniec.suwalki.pl